keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ihana arki hevosten kanssa.

Heippa vaan kaikille!
Tänään oli vuorossa taas Hilden liikutus. Pääsin jo yhdeltä koulusta, joten kerkesin hyvin menemään valosalla. Mentiin tällasta treeniä:
Tosi hieno kuva, mutta tosta nyt suurin piirtein pitäisi saada selvää. Ensin pysähdys kevyestä ravista, sen jälkeen kevyessä ravissa keskiympyrä ja sitten vielä keskiympyrän loppuun pysähdys ja peruutus kolme askelta. Siitä suoraan kevyeeseen raviin ja kulmassa voltti käynnissä. Voltin jälkeen siirtyminen harjoitusraviin  lyhyellä sivulla ja sitten taas seuraavassa kulmassa voltti harjoitusravissa ja näin jatkui siis koko kierros. Hilde kuunteli ihan hyvin ja alkoi reagoimaan nopeammin. Kesken harjoituksen kentälle tuli tallilainen varsaansa juoksuttamaan ja se oli Hilden mielestä niin jännää, ettei voinut enää sitten keskittyä. Muuten se meni tosi hyvin, ei reagoinut mitenkään, vaikka kentän vieressä traktori pörräsi ja muutenkin kuulu koko ajan kaikkia ääniä. Varsan ja tallilaisen lähdettyä jatkoimme samaa harjoitusta, ja sitten kun Hilde meni omaan makuun tarpeeksi hyvin, aloimme ravailemaan loppuraveja eteen-alas. Laukattu ei siis ollenkaan, koska pohja ei mun mielestä ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa sitä varten. Siinä sitten kerettiin muutama kierros menemään, ennen kuin Hilden liike tuntui epäpuhtaalta. Tulin selästä alas ja kokeilin sen oikeeta etusta, ja se oli tottakai sitten vähän turvonnut ja lämmin. Kävelytin siinä sitten loppukäynnit ja soitin samalla omistajalle. On tää arki hevosten kanssa niin ihanaa aina <3
Vein Hilden talliin ja laitoin jalkaan muovipussin, jossa oli lunta ja laitoin pintelin päälle. Annoin sen vaikuttaa sen aikaa, kun harjasin Hilden. Siinä meni vähän odotettua kauemmin, koska aloin selvittämään sen häntää. Mä en tajua miten se aina saa sen niin kakkaseksi ja takkuisaksi, vaikka melkeen joka kerta oon selvitysaineella ja harjalla harjannut sen läpi :D Sain kuin sainkin sen selvitettyä ja sitten harjasin sen vielä kokonaan loppuun. Hildellä on sitkeä rivi jalassa, ja se ei tunnu millään lähtevän. Aina se jalka pitää pestä kunnolla vedellä ja kuivata hyvin, ja laittaa betadineä (en tiedä miten kirjoitetaan) ja helosia päälle. Toivottavasti se alkaisi kohta parantumaan.. Hildelle laitoin vielä loimet niskaan ja kylmäysvoidetta jalkaan ja vein sen takasin tarhaan. Hilde on kuulemma alkanut siellä vähän riehumaan, niin se turvotus saattaa johtua siitäkin.
Mulla ei siis ollut ketään kuvaajaa mukana, joten saatte tyytyä tälläseen puhelimella otettuun kuvaan. 

 Joo eipä mulla ollut muuta, toivottavasti tossa jalassa ei ollut nyt mitään pahempaan. Siinä oli aiemmin vastaava juttu, ja lähti alle viikossa pois. Viikonlopun maastoa odotellessa!

4 kommenttia:

  1. näyttää hauskalle tuo teidän reeni, pistän korvan taa itsellenikin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt oon alkanut panostamaan vähän tähän treenien laatuunkin, mutta tietenkin heti kun pääsin vauhtiin niin Hilden jalka meni.. ehkä vielä joskus :D

      Poista
  2. Kivanoloinen blogi, sait uuden lukijan!
    Kiva jos kurkkaisit omani www.munomatosisoma.blogspot.com ja jos pidät, niin olisi kiva jos liittyisit lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Meen heti ku kerkeen niin lukemaan tota sun blogias :)

      Poista